La leverandørene konkurrere

Fyll inn din informasjon i et skjema og la flere aktører konkurrere om ditt kundeforhold for mobilt bredbånd. Enklere blir det ikke

 

Uforpliktende & Gratis

100% Gratis og uforpliktende. Du betaler ingenting og må heller ikke ta et valg. Si nei takk til alle tilbudene, eller godta ett.

Mer tid og penger

Bruk tiden på noe mer fornuftig enn å saumfare nettet. Du kan være sikker på å få det billigste mobile bredbåndet når du lar aktørene konkurrere.

Mobilt bredbånd dekning

Mobilt bredbånd er bare over de siste par årene blitt mer populært. Selv om vi har gode løsninger for fastnett, da gjennom Wi-Fi i hjemmet vårt, er det fortsatt et stort behov for dekning på nett mens vi er på farten. Mobilbruken vår har skutt opp i været, men det å kunne benytte seg av både nettbrett og PC der det ikke er fastnett, slik som på hytta, er også blitt viktig.

Nettopp derfor er dekning for mobilt bredbånd et ofte diskutert emne. De leverandørene som gjennom sitt mobilnett klarer å gi best dekning får ofte ros. Dette gir sikkerhet for forbrukerne og en stabil opplevelse. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på dekning. Hva er mobilt bredbånd, hva koster det, og hvorfor er god dekning egentlig så viktig?

Hva er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er enkelt forklart muligheten til å koble seg opp mot nett gjennom mobile signaler. I oppstarten av internett var det kun mulig å koble seg opp mot fastnett i hjemmet, men dette skulle raskt endre seg. I dag er det norske mobilnettet bygd ut av 3 aktører, nemlig Telenor, Telia, og ICE. De har investert milliarder av kroner i å gi nordmenn et tilbud innenfor mobilt bredbånd.

Her er det snakk om mobilmaster landet rundt som sørger for at en har dekning der en reiser. Forskjellene er store fra landsdel til landsdel, og ett sted er Telia best, mens ICE og Telenor er best andre steder. Det er dermed ingen klar vinner på mobilt bredbånd dekning, og her er det viktig at du tenker over hvor i landet du bor når du velger. Da kan et dekningskart for eksempel være nyttig.

Verdt å nevne er at mobilt bredbånd av mange er regnet som nesten like bra som fastnett i form av ytelse. Dette skal vi komme nærmere inn på i neste avsnitt, da gjennom hastighet og kapasitet som et mobilt bredbånd kan tilby.

Hastighet og kapasitet

Hastighet og kapasitet er viktig for enhver person som opererer over nettet. I dag ser vi blant annet mer video enn noensinne før, slik at behovet er høyt her. Fra de fleste leverandører som tilbyr 4G+, som er den nyeste teknologien, så tilbys det i dag rundt 200 MB per sekund i nedlasting, samt 30 MB per sekund i opplasting.

Dette er for de aller fleste mer enn nok, og selv vanlig 4G med omtrent halvparten av dette er tilstrekkelig for mange. Dessuten er nå 5G i full fart på vei inn i de fleste telefoner, og dette er en teknologi som allerede har lovet mye raskere tilkoblingshastigheter enn det 4G har i dag.

Av ren kapasitet kan det nevnes at en selv velger mengden med data. Her er det mulig å velge ubegrenset data, som da oftest er 1,000 GB i praksis. Merk at dekningen her vil være den samme hele veien, men at du vil få noe redusert data etter hvert som du benytter over 50 GB vanligvis.

Fastnett vil utvilsomt gi best hastighet og kapasitet, spesielt om du velger fibernett. Da får du også synkrone hastigheter, da altså like mye i nedlastings- som opplastingshastighet. Det er allikevel, tross en noe dårligere dekning, et absolutt behov for mobilt bredbånd når vi beveger oss såpass mye rundt.

Hva koster mobilt bredbånd?

Pris på mobilt bredbånd er egentlig ikke knyttet mye opp mot dekning. Siden det bare finnes 3 forskjellige mobilnett i Norge, og disse er såpass spredt i hvor de er best, så spiller ikke dekningen en stor rolle på prisen. Her er det først og fremst mengden data du får med ditt abonnement som er viktig for sluttprisen.

Tale og SMS er i dag helt gratis inkludert, mens dataen gjerne også er billig. Denne koster deg for eksempel bare rundt 200 kr i måneden for omtrent 10 GB. Velger du mellom 50 GB og 100 GB, så vil det på det høyeste gå opp til rundt 600 kr i måneden. De aller fleste gir deg også 1,000 GB med data til mellom 700 kr og 800 kr.

Her er det derimot viktig å ikke bare se på prisene, da en bør tenke over hva en betaler per GB. Se også nøye på dersom leverandøren har såkalt rollover. Finner du en leverandør som kanskje bare er 1 kr dyrere enn den andre per måned, men tilbyr månedlig rollover, så vil dette helt klart være det mest økonomiske alternativet.

klar? Sammenlign priser

Hvor mye mobilt bredbånd trenger jeg?

Mobilt bredbånd er som nevnt kjekt når du er på farten, da enten når du bare reiser med bussen for eksempel, eller når du er på hytta. Avhengig av din situasjon, så varierer forbruket mye. Hvor du oppholder deg mest, samt hvilke aktiviteter du tar del i, er viktige faktorer å tenke over her.

De aller fleste klarer seg med de minste pakkene på mellom 5 GB og 10 GB. Reiser en derimot mye på hytta, og bruker for eksempel mobil bredbåndsruter, så er det ofte nødvendig med mer data. Det gjelder spesielt dersom en ser mye på film.

Uansett er det aller viktigste dekningen, slik at du får den kvaliteten du trenger. Drar du ofte på den ovennevnte hytta, så lønner det seg å sjekke ut dekningskartet her. Det kan være verdt det å betale en 50-lapp i måneden for bedre dekning, selv om en kanskje går opp i pris og til og med ned i data.

Finn ditt abonnement i dag!

Dersom du skal anskaffe deg mobilt bredbånd, så er det altså bare 3 mobilnett som er bygget ut i Norge i dag. Det er allikevel flere forskjellige leverandører som benytter seg av disse. Der du får god dekning for det meste, og forskjellene uansett bare er lokale, så er det lurt å sammenligne leverandørene på andre betingelser.

Pris, rammene rundt pakken, samt kundeservice for eksempel, er alle viktige faktorer du ikke må glemme i valget. Skal du velge best mobilt bredbånd til din bruk, så er det viktig at du fatter et valg med en god begrunnelse bak!

Få beste pris på ditt mobile bredbånd nå