La leverandørene konkurrere

Fyll inn din informasjon i et skjema og la flere aktører konkurrere om ditt kundeforhold for mobilt bredbånd. Enklere blir det ikke

 

Uforpliktende & Gratis

100% Gratis og uforpliktende. Du betaler ingenting og må heller ikke ta et valg. Si nei takk til alle tilbudene, eller godta ett.

Mer tid og penger

Bruk tiden på noe mer fornuftig enn å saumfare nettet. Du kan være sikker på å få det billigste mobile bredbåndet når du lar aktørene konkurrere.

Mobilt bredbånd priser

Mobilt bredbånd er de siste årene blitt et veldig populært alternativ for nordmenn på farten. Når vi ikke har tilgang til fastnettet fra hjemmet vårt, så er det fortsatt viktig å holde seg koblet til nett. Dette gjelder både i form av privatlivet og jobb. Her gir mobilt bredbånd oss muligheten til å koble oss opp mot internett når vi skulle ønske det.

Valget av mobilt bredbånd kan være tøft dersom du endelig skal få en ny mobil. Det finnes mange valgmuligheter der ute, og kanskje viktigst for de fleste er pris. Hva koster derimot mobilt bredbånd egentlig? Hvilke abonnementer lønner seg? Dette og mer rundt mobilt bredbånd pris skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

Hva er mobilt bredbånd?

Men først og fremst bør vi besvare dette spørsmålet: Hva er mobilt bredbånd? Dette er en teknologi som altså lar deg koble opp mot det mobile nettet mens du er på farten. Dermed er det alternativet for å kunne logge seg på internett, selv uten fastnettet vi har i hjemmene våre. Det er dermed et veldig praktisk valg når en er mobil, derav navnet.

Mobilt bredbånd er dessuten ikke begrenset til mobilen, slik mange tenker. Utover det faktum at du kan lage hotspot med mobilen, som i effekt egentlig bare er et Wi-Fi sendt ut fra mobil, så kan du også bruke andre enheter. Skaffer du deg en mobil bredbåndsruter, eller for eksempel et ekstra SIM-kort, så kan du bruke mobilt bredbånd på nettbrett, PC, og TV blant annet.

Hva koster mobilt bredbånd?

Hva koster mobilt bredbånd? Dette avhenger selvfølgelig av en rekke faktorer, men her er det nesten utelukkende mengden data som spiller inn. Tale og SMS er i dag ubegrenset og en ubetydelig del av prisen, da det sammen med mobildata regnes som gratis i sluttprisen. Dermed er det altså den mengden gigabyte per måned du velger som avgjør prisen.

For rundt 200 kr kan du hos de fleste leverandører få alt fra 1 GB til 5 GB. Dette vil for de som ofte er hjemme, ikke har hytte, og i grunn bare bruker mobildata en sjelden gang, være mer enn nok. Er du derimot litt mer aktiv, så vil nok abonnementer med rundt 10 GB til 30 GB være mer aktuelle. Disse kommer som regel på mellom 300 kr og 400 kr.

Trapper du opp ytterligere, med for eksempel opptil 100 GB data i måneden, så vil dette koste deg rundt 600 kr i måneden. Sist, men ikke minst, så vil det koste deg rundt 100 kr mer å velge en ubegrenset pakke. Denne lar deg bruke opptil 1,000 GB per måned, noe som unektelig vil være nok til enhver person sitt private forbruk.

Billig mobilt bredbånd

For å få det billigste mobile bredbåndet, er ikke nødvendigvis sluttprisen på abonnementet så effektiv å se på. Her er det først og fremst pris per gigabyte som bør gjelde. Da vil du se en forskjell mellom leverandører som befinner seg innenfor forskjellige grupper, og jo mer gigabyte du velger, jo rimeligere blir prisen per gigabyte.

Bruker du mye data, så er det bedre å velge et slikt abonnement enn å gå over sine grenser og betale tilleggsgebyrer. Går du under dine grenser hver eneste, er det på sin side lurt å se etter et abonnement som lar deg bruke rollover. Dette er en teknologi som hjelper deg med å spare mye penger i det lange løp.

klar? Sammenlign priser

Dekning og hastigheter

Pris er selvfølgelig ikke den eneste viktige faktoren en skal se på, og både dekning og hastigheter vil være viktig. Telenor, Telia, og ICE har alene stått for utbyggingen av mobilnettet i Norge. Det finnes allikevel flere aktører å velge mellom for abonnementene sine. Men det at det kun er 3 aktører som lever nettet, betyr at dekningen for de fleste blir ganske lik.

Det er her noe forskjell i henhold til hvor i landet en befinner seg. Noen steder er en aktør klart bedre, mens andre steder seiler den andre kandidaten til topps. Dette handler om hvem som har investert i dekningen i form av mobilmaster i dette området, og for å få en full oversikt kan du benytte deg av et dekningskart.

Videre er det selvfølgelig viktig å sjekke hastighetene. Her gir 4G+ i dag rundt 200 MB per sekund i nedlasting, mens det gir rundt 30 MB per sekund i opplasting. Dette er faktisk på full høyde med de aller fleste fastnett i Norge, slik at mange også bruker mobilt bredbånd på hjemmebane til tider.

Allikevel gjør mangelen på synkronhastighet, samt det at farten på mobilt bredbånd strupes etter rundt 50 GB per måned, til at fastnett fortsatt er å foretrekke. Når 5G nettet kommer i fremtiden kan dette kanskje være et alternativ til fastnettet, men i skrivende stund er fortsatt sistnevnte å foretrekke både i ytelse og pris på hjemmebane.

Sammenligning av leverandører

Når du skal velge mobilt bredbånd på pris må du selvfølgelig sammenligne. Det bør ikke utelukkende sammenlignes basert på pris her, men selvfølgelig bør dette være en viktig faktor. Dette er spesielt med tanke på at det bare finnes 3 mobilnett i Norge. Om du dermed står mellom to aktører, der begge er på samme nett, så vil det kun være pris, kundeservice, og muligens rollover som skiller dem.

Jo mer informasjon du klarer å tilegne deg om leverandørene, jo bedre er det for ditt valg av billigst mobilt bredbånd. Skal du finne et rimelig alternativ, så må du som nevnt se etter prisen per GB. Dessuten er mulighetene for rollover viktige dersom bruket ditt varierer mye.

Eventuelt kan du til og med se om noen av leverandørene tilbyr kontantkort, dersom bruken din er veldig forskjellig fra måned til måned. Du kan også undersøke mulighetene for å benytte deg av en mobil bredbåndsruter.

Finn billig mobilt bredbånd i dag

Det finnes mange gode tilbud på billig mobilt bredbånd i dag, og kampen er ganske stor om kundene her. Selv om det altså bare er 3 mobilnett, så finnes det flere aktører her. Justering av data, og det å finne et abonnement som passer til ditt bruk, vil være det viktigste for at du skal kunne få en optimal og billig pris på mobilt bredbånd.

Rollover er nok der de som bruker mye data sparer mest penger, da de kan ha et mer fleksibelt bruk over tid. Samtidig er det best med kontantkort for de som ikke bruker mobildata ofte, da en for eksempel kan benytte seg av dette når en er på reisefot. Det er for øvrig også verdt å nevne at en kan få gode tilbud på mobiler hos mange leverandører, men at dette vil føre til et dyrere abonnement.

Uansett er det liten tvil om at vi trenger mobilt bredbånd. For å få et så billig mobilt bredbånd som mulig, så kreves det ikke mer enn sammenligning av de leverandørene som finnes i markedet.

Få beste pris på ditt mobile bredbånd nå